NGG Soruşturması Açılması

Yerli üreticiler Simfleks Tekstil ve Ambalaj San. Tic. A.Ş. ve Hira Mensucat Kumaş Tekstil Demir Tic. ve San. Ltd. Şti. tarafından yapılan ve Özvaycan Tekstil Ticaret San. Ltd. Şti., Beymaks Tekstil İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. ve Güray Fantezi İplik San. Tic. Ltd. Şti. tarafından desteklenen başvuruya istinaden Çin Halk Cumhuriyeti, Çin Tayvanı, Hindistan Cumhuriyeti ve Kore Cumhuriyeti menşeli 5605.00 gümrük tarife pozisyonu altında sınıflandırılan “dokumaya elverişli ipliklerden metalize iplikler (gipe edilmiş olsun olmasın), ip, şerit veya toz şeklindeki metalle birleştirilmiş veya metalle kaplanmış 54.04 veya 54.05 pozisyonundaki şerit ve benzerleri” ürününe yönelik yürürlükte bulunan dampinge karşı kesin önlemlere ilişkin olarak bir nihai gözden geçirme soruşturması açılması ve açılan soruşturmanın usul ve esaslarının belirlenmesidir.

 

Mevcut önlem

24/9/2004 tarihli ve 25593 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliğ (Tebliğ No:2004/19) kapsamında ÇHC, Güney Kore, Tayvan ve Hindistan menşeli 5605.00 GTP altında sınıflandırılan “metalize iplik”e yönelik 2,2 ABD doları/kg seviyesinde dampinge karşı kesin önlem yürürlüğe konulmuştur.

 

21/7/2010 tarihli ve 27648 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliğ (Tebliğ No:2010/21) ile bahse konu ülkelere yönelik önlem 5 yıl süre ile uzatılmıştır.

 

13/10/2016 tarihli ve 29856 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliğ (Tebliğ No:2016/39) ile anılan ülkelere yönelik önlem 5 yıl süreyle tekrar uzatılmıştır.

 

Karar

Yapılan inceleme sonucunda, bir NGGS açılabilmesi için yeterli bilgi, belge ve delillerin bulunduğu anlaşıldığından, İthalatta Haksız Rekabeti Değerlendirme Kurulu Kararı ile ÇHC, Güney Kore, Tayvan ve Hindistan menşeli önlem konusu ürüne yönelik olarak Yönetmeliğin 35 inci maddesi çerçevesinde bir NGGS açılmasına karar verilmiştir.

 

Bildirimin gönderildiği bütün ilgili taraflar için soru formunu cevaplandırma süresi, soruşturmanın açılışına ilişkin bildirimin gönderildiği tarihten itibaren posta süresi dâhil 37 gündür.

 

Meri önlem soruşturma sonuçlanıncaya kadar yürürlükte kalmaya devam eder.

 

Resmi Gazete Sitesi İçin Tıklayınız.

تابعنا
24/7 خط دعم Whatsapp
تبادل