Özet: Ticaret Bakanlığınca yürütülmekte olan “Kağıtsız Gümrük İşlemleri Projesi” kapsamında antrepo beyannamesi ve eki tüm belgelerin elektronik ortama alınarak gümrük beyannamesi ile ilgili tüm işlemlerin kağıtsız ortamda yürütülmesine ilişkin uygulamanın tüm gümrük müdürlüklerinde yaygınlaştırılmasının planlandığı, bu çerçevede 71XX – 72XX rejim kodlu antrepo beyannamelerine ilişkin olarak işlemlerin yazı eki liste haricindeki tüm gümrük müdürlüklerinde başlayacağı bildirilmiştir.

Söz konusu projeye ilişkin pilot uygulamanın 21.12.2020 tarihinde Ankara Gar Gümrük Müdürlüğünde, 29.03.2021 tarihinden itibaren de yazı eki listede yer alan gümrük idarelerinde başlatıldığı ve bu gümrük idarelerinde de aynı şekilde devam edileceği bildirilmiştir.

05.07.2021 – 02.08.2021 tarihleri arasında antrepo beyannamesine ait ekli kağıt ortamında düzenlenen belgelerin ihtiyari olarak taranabilmesi ve e-imza ile imzalamaksızın beyannamenin blokesinin kaldırabilmesi sağlanacaktır.

03.08.2021 tarihi itibarıyla beyannameye eklenmesi gereken kağıt ortamındaki tüm belgelerin e imza ile sisteme taranması zorunlu tutulacaktır.

Sirkülerin tamamını indirmek için tıklayınız.

Follow us
24/7 Whatsapp Support Line
Exchange